Парламентарната група на ГЕРБ- провежда среща с председателя на Върховния касационен

...
Парламентарната група на ГЕРБ- провежда среща с председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС обсъждат съдебна реформа с председателите на ВКС и ВАС

Парламентарната група на ГЕРБ- организира среща с ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова и ръководителя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков  Георги Чолаков Георги Чолаков е ръководител на Върховния административен съд, определен с гласовете на 20 от общо 25 във връзка провеждането на правосъдна промяна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Председателят на групата Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, уточни, че това е първа среща в сходен формат и ГЕРБ- ще продължат напъните за институционален диалог, както и с представители на академичната общественост, за промяна в правосъдната система. Идеята е да се обсъдят правила, метод и значими тематики по отношение на такава промяна.

„ Предпочитаме тази правосъдна промяна да се извърши “, сподели Атанасова, като добави, че си костват напъните да „ работим дружно “ за правосъдна промяна. Тя посочи, че ГЕРБ- са подготвени да премислят част от предизборната си стратегия по тази тематика, в случай че се реализира консенсус и баланс в Народното събрание.

Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, сподели още, че ГЕРБ- ще бъдат основатели за започване на процедура за попълване на изтеклите мандати на членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) от парламентарната квота. Мандатът на Висш съдебен съвет изтече на 3 октомври, като към момента няма определена парламентарна квота за новия състав на съвета, до момента в който магистратите организираха своя избор за нови членове.

Председателят на Върховен касационен съд Галина Захарова уточни, че професионалното мнение на съдиите доста постоянно се подценява. " В какъвто и формат да протича промяната, тя не може, по наше мнение, да се състои без присъединяване на представители на съдилищата ", добави тя.

Георги Чолаков  Георги Чолаков Георги Чолаков е ръководител на Върховния административен съд, определен с гласовете на 20 от общо 25 разяснява, че за първи път се прави сходна среща. Той добави, че съгласно него това е методът за връзка, да се слагат причините, обществено и пред медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР